Zoosk Review
3.0

Zoosk Review

Je moet Zoosk vertellen waarom je weggaat
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

Een bewijs van hoe groot ze zijn, is het feit dat ze meer dan 38 miljoen gebruikers hebben. 52% van de gebruikers zijn vrouwen, terwijl de andere 48% mannen zijn. Het staat bekend om zijn gemakkelijke benadering qua daten en daarom gebruiken veel mensen het.

Voordelen

Strakke interface

Gemakkelijk gelijkgestemden zoeken
Nadelen

App is opslag zwaar en traag

Je moet Zoosk vertellen waarom je weggaat

Zoosk is een van de populairste datingsites die er zijn. Je zou kunnen overwegen om er ook een account op aan te maken. Voordat je de sprong maakt, moet je echter eerst wat onderzoek doen. Daarom hebben we er een grondige evaluatie van gemaakt. Lees hieronder verder.

Zoosk- Een overzicht

Zoosk is niet nieuw in in de datingscene. Ze bestaan al sinds 2007 en hebben vele prijzen gewonnen.

Een bewijs van hoe groot ze zijn, is het feit dat ze meer dan 38 miljoen gebruikers hebben. 52% van de gebruikers zijn vrouwen, terwijl de andere 48% mannen zijn. Het staat bekend om zijn gemakkelijke benadering qua daten en daarom gebruiken veel mensen het.

Laten we verder gaan met onze beoordeling:

Registratie

Als je je wilt registreren voor een account op Zoosk, is dat heel simpel. Er zijn twee manieren om dit te doen. De eerste zou zijn om het account te koppelen aan een socialemediaplatform, zoals Facebook. Als je dat doet, ben je meteen klaar om aan de slag te gaan.

De tweede methode zou zijn om je aan te melden via je e-mail. Wij geven de voorkeur aan deze methode omdat deze grondiger is. Je wordt gevraagd om een aantal vragen in te vullen, zoals je seksuele geaardheid, wensen en wat persoonlijke informatie. Natuurlijk zou een e-mail en een wachtwoord nodig zijn om in te loggen.

Nadat dit gedaan is, moet je je identiteit verder verifiëren. Er wordt gevraagd om een postcode, een foto van je en informatie over je lichaamstype. En ja, ze zullen ook vragen waar je woont.

Voor sommigen is het aanmelden via e-mail een gedoe, omdat er te veel informatie voor nodig is. Maar uiteindelijk kan dit je helpen om de perfecte match te vinden.

Het is gebruiksvriendelijk

Als je je net hebt aangemeld, heb je misschien geen idee hoe je de site moet gebruiken.

Zoosk maakt het je makkelijk, want op het moment dat je geverifieerd bent, biedt de site je een handleiding aan. We hebben genoten van deze handleiding, omdat deze vrij gemakkelijk te lezen is en beknopt is.

Ze zullen je ook vragen om dingen te doen zoals meer informatie toe te voegen aan je profiel. Dit moet je doen, want hoe grondiger je bio is, hoe groter de kans dat je de juiste vindt. Met dit in gedachten zijn er ook een paar vragenlijsten die je op je profiel moet invullen.

Hoe gebruik je het?

Er zijn veel zoekmogelijkheden als je op zoek bent naar matches. Je kunt de filters geavanceerder maken, zoals lichaamstype en religie. Dit zal je helpen om de perfecte match te vinden.

Je kunt ook mensen vinden via de ‘carrousel’ functie. Het werkt net als rechts swipen bij Tinder, maar er is ook een ‘maybe’ optie. Je kunt ook mensen die je op de carrousel ziet een ‘crush’ sturen die lijkt op de ‘Super Like’ van Tinder.

Een van de nadelen van Tinder is dat je maar op één manier kunt vegen. Je kunt dus niet meer door je opties gaan. Dit is geen probleem met Zoosk, want je kunt er zo vaak als je wilt swipen.

Beveiliging

Bovendien is Zoosk een veilige plek om te gebruiken. Het heeft een SSL-codering om ervoor te zorgen dat hackers geen toegang hebben tot je account. Dit is belangrijk, omdat er zeer gevoelige informatie op staat.

De SSL-encryptie voorkomt ook dat de site in zijn geheel wordt gehackt. Dit bespaart u veel gegevensinbreuken. Dit lijkt misschien onrealistisch, maar dit is gebeurd met andere datingsites. Zo zijn er credit- en debetkaartgegevens van gebruikers gestolen.

Maar Zoosk verzamelt wel je gegevens. Grote sites zoals Facebook doen dit ook, dus het is heel gebruikelijk.

Voordat je je bedenkt, ze verkopen je gegevens dus niet door zoals Facebook dat doet. In plaats daarvan slaat het je gegevens op en analyseert het deze met bedrijven als Sift Science. Dit is om veiligheidsredenen, omdat ze ervoor willen zorgen dat hun gebruikersbasis zo schoon mogelijk is. Het verzamelen van gegevens helpt hen ook om identiteitsfraude tegen te gaan, wat een serieus probleem is qua datingsites.

Als je je nog steeds zorgen maakt over de dataverzameling, weet dan dat Zoosk volledig transparant is. Je kunt hun complete pricacybeleid doorlezen.

Ze zijn zeer veilig als het gaat om militairen. Sommige gebruikers hebben zichzelf opgegeven als lid van het leger, dus dit is een serieus probleem geworden voor de site. Daarom hebben ze een speciale verificatie voor leden van het leger om zich te identificeren.

Het is duidelijk dat je je afvraagt hoe ze dit doen. De site vraagt om militaire documentatie toe te voegen. Met behulp daarvan controleert Zoosk ze.

Zoosk heeft dit verificatieproces zelfs Insignia genoemd.

Het verwijderen van je account

Zoosk is niet alleen eenvoudig om een account aan te maken, maar je kunt er ook gemakkelijk van af. Dit is verfrissend omdat sommige datingsites het je onmogelijk maken om te vertrekken door absurde annuleringskosten in rekening te brengen.

Als je er wel klaar mee bent dan kun je op verschillenden manieren afscheid nemen. Je kunt je account deactiveren of verwijderen.

Deactiveren

Je moet naar je profiel gaan en op instellingen klikken. Er verschijnt dan een keuzemenu. Je moet naar Account Status gaan en op de deactiveringsknop klikken: zo eenvoudig is het!

Als je dit doet, worden alle sporen van jou van de website gewist. Dit is geweldig gezien het feit dat sommige sites gewoon een blanco account weergeven.

Dat gezegd hebbende, hebben we een aantal problemen gehad. Als je het niet weet, heeft de site een mobiele app (meer daarover hieronder). Hoewel de app geweldig is, kun je je account niet volledig deactiveren. In plaats daarvan laat het je gewoon pauzeren, wat teleurstellend is.

Verwijderen

Als je wilt, kun je ook je account definitief afsluiten. Dit betekent echter extra werk omdat Zoosk verlangt dat je hen vertelt waarom je weggaat.

Als je account eenmaal weg is, is het voorgoed weg. Je kunt het niet meer terugkrijgen, dus als je nog steeds gebruik wilt maken van het platform, zul je een nieuw account moeten aanmaken.

Interface

Al met al zijn we een grote fan van de interface van de site. Van de vele datingsites die er zijn, hebben we gemerkt dat Zoosk heel strak is. Daarom is de website ongelooflijk gemakkelijk te navigeren.

Bovendien heeft de site geen rommel, dus je kunt er doorheen gaan zonder dat je verbinding in het gedrang komt.

Wat we het leukst vonden, was het feit dat de interface goed met de mobiele app werkte. Het was ook makkelijk om te gebruiken. Het heeft echter niet zoveel functies als zijn web-tegenhanger. Zoals we hierboven hebben besproken, is het niet volledig kunnen deactiveren van je account een van deze ontbrekende functies.

Nu we het toch over de nadelen van de app hebben, het is nogal groot. Het kan een tijdje duren om te downloaden en wanneer dat gebeurt, zul je merken dat het meer ruimte in beslag neemt dan je zou willen.

Wees een betere date

Veel datingsites bieden hun gebruikers een kijkje in de keuken. Het algoritme van de site werkt je dating-stijl uit en verzamelt informatie over je. Uiteraard is deze informatie nuttig voor je, dus biedt Zoosk het daarom gratis aan.

De inzichten kunnen zeer nuttig zijn omdat je je dating-stijl zou kunnen aanpassen om meer mensen aan te trekken.

Al met al is Zoosk je tijd meer dan waard. Aarzel dus niet om je vandaag nog aan te melden.


Zoosk
Strakke interface
Gemakkelijk gelijkgestemden zoeken
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
3.0
Aanmeldingsproces
4.0
Contact maken
3.0
Profielkwaliteit
2.0
App
3.0 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...