Relatieplanet Review
3.3

Relatieplanet Review

Datingsite Relatieplanet: alles op een rijtje
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

Relatieplanet.nl is al jaren één van de populairste datingsites. Als je nieuw bent in de datingwereld is dit vaak een logische keuze

Voordelen

Hoogste privacy score van de consumentenbond

Lid van keurmerk Veilig daten en Thuiswinkelwaarborg

Veel actieve leden
Nadelen

Gratis lid kan niet zoveel

Lay-out niet heel aantrekkelijk

Geen leuke games of andere gadgets

Relatieplanet.nl, is deze datingsite geschikt voor jou?


Relatieplanet.nl is al jaren één van de populairste datingsites. Als je nieuw bent in de datingwereld is dit vaak een logische keuze. Maar past deze site echt bij je? Om dat te weten te komen, zul je je eerst even in moeten verdiepen in de site. In dit artikel lees je alles over Relatieplanet, zodat je na het lezen precies weet of deze site geschikt voor je is.

De doelgroep: ‘gewoon voor iedereen’

Relatieplanet adverteert met de slogan ‘gewoon voor iedereen’ en dat is dan gelijk de doelgroep: iedereen. De meeste leden echter vallen in de leeftijdscategorie tussen de 35 en 65 jaar. Ook als je ouder of jonger bent, zijn er nog genoeg leden te vinden. Ook alle opleidingsniveaus en seksuele geaardheden kun je op deze site aantreffen, net zoals je in het dagelijks leven iedereen kunt aantreffen.

Het inschrijvingsproces van Relatieplanet

Inschrijven bij Relatieplanet gaat erg makkelijk. Je hoeft alleen maar wat gegevens over jezelf op te geven, wat over jezelf te vertellen en wat foto’s te plaatsen en dan kun je al online staan. Geen lange persoonlijkheidstesten etc. in het begin. Je bent dan gratis lid. Je kunt aangeven waar je naar op zoek bent: leeftijd, opleidingsniveau, afstand. Ook kun je allerlei gegevens over jezelf invullen, bijvoorbeeld welke sporten of hobby’s je beoefent, welke boeken je leest en welke films je aanspreken. Dit hoeft niet, maar het is wel verstandig om dit te doen, omdat je dan gelijk een aanknopingspunt hebt voor een gesprek.

 Op basis van de ingevulde gegevens krijg je bij elk profiel een soort metertje te zien hoe goed diegene met je matcht. Op deze manier is zoeken erg eenvoudig en dit filter heb je wel nodig, gezien het grote aantal leden.

Voor jou?
Review van de datingsite Swipe-affair

Wij zijn van mening dat Swipe-affair haar concurrenten overtreft. Dus… we raden je aan om te overwegen om van hun diensten gebruik te maken.

De mogelijkheden van een gratis basislidmaatschap

Bij Relatieplanet kun je je zoals gezegd gratis inschrijven. Daarna kun je je uitleven. Je kunt niet zoveel meer doen met een gratis account. Wel kun je matches bekijken, alle profielen bekijken (maar één foto per profiel) en flirten met andere leden. Helaas kun je geen berichtjes sturen, wel ontvangen. Toch is het handig om eerst een gratis lidmaatschap aan te maken op Relatieplanet, want op deze manier kun je zien of de site je bevalt en of er leuke singles te vinden zijn.

De mogelijkheden van een betaald lidmaatschap op Relatieplanet

Als je hebt besloten om lid te worden van Relatieplanet, dan heb je de mogelijkheid tot een aantal functies extra, in tegenstelling tot het gratis lidmaatschap. Zo kun je zien wie gratis en wie betalend lid is, je kunt onbeperkt berichten sturen en je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken. Als je een berichtje hebt gestuurd naar een potentiële kandidaat, kun je zien of deze persoon je berichtje heeft gelezen.

Relatieplanet: een eerste indruk

Relatieplanet kan worden omschreven als een degelijke site zonder veel poespas en tierlantijntjes. Er zijn geen fotospelletjes of gekke multiple choice vragenlijsten. De lay-out van de site is bijna saai te noemen. Alle mogelijke kandidaten staan op een rijtje en je kunt de foto aanklikken. Vervolgens lees je dan de beschrijving bij de verschillende foto’s. Het doet denken aan een soort catalogus.

Wat vervolgens opvalt, is dat er enorm veel aanbod is. Vrijwel alle zogenaamde hardcore daters hebben in ieder geval een profiel op Relatieplanet (naast Tinder en Lexa). Alleen zijn dat vrijwel altijd de gratis leden. Het is dus wel handig om lid te worden, mocht je meer gebruik willen maken van deze site. Je kunt dan gelijk onderscheid maken tussen de gratis en de betaalde leden. Het valt dan op dat het aantal betaalde leden gelijk een aanzienlijk deel minder is. Uit deze populatie kun je dan singles kiezen om een berichtje te sturen. Deze singles kunnen je dan ook een berichtje terugsturen.

Verder verzorgt Relatieplanet veel activiteiten voor hun leden. Zo organiseren ze singlefeesten, reizen voor singles, wijnproeverijen, wandelingen en speeddate evenementen. Ook kun je hun uitgebreide blog raadplegen voor datingtips en andere interessante informatie.

De kosten van Relatieplanet

Als je het gratis lidmaatschap hebt uitgeprobeerd en het bevalt je wel, dan kun je besluiten om over te stappen naar een betaald lidmaatschap.

Op het moment van schrijven (mei 2020) zijn dit de prijzen van Relatieplanet:

  • 1 maand: 24,95 per maand
  • 3 maanden: 14,95 euro per maand
  • 6 maanden: 9,95 euro per maand

De optie van drie maanden wordt het meest gekozen. De optie van zes maanden is het goedkoopste zoals je ziet, maar als totaalbedrag ben je dan nog 59,70 kwijt. Het is niet heel verstandig om gelijk voor de langere optie te gaan, want je weet nooit wat er in de eerste maand al kan gebeuren. Misschien ontmoet je bij de eerste reactie al je soulmate. Eigenlijk is de kans daarop groter in het begin dan na een half jaar, aangezien je ‘vers’ bent op de site wanneer je je net hebt ingeschreven en dus krijg je dan waarschijnlijk veel meer berichtjes dan leden die er al langer opstaan. Maar om te beginnen kun je het allerbeste eerst starten met een gratis lidmaatschap, om te zien of de site je bevalt en of er leuke kandidaten tussen zitten voor je.

De veiligheid van Relatieplanet

Relatieplanet is, net als de grotere andere sites, verbonden aan de Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten. Dat betekent dat er geen onechte profielen zijn en dat je niet zomaar voor onverwachte kosten komt te staan. Ook is er sprake van een deskundige helpdesk, als je vragen hebt. Verder is Relatieplanet uitgeroepen tot de meest veilige datingsite van 2019 door de Consumentenbond wat betreft privacy.

Samenvattend…

Relatieplanet.nl kun je eigenlijk het beste samenvatten als een digitale kroeg. Je komt er iedereen tegen, van jong tot oud, van laagopgeleid tot hoogopgeleid, single en getrouwd. Als je betalend lid wordt, kun je meer onderscheid maken tussen de verschillende leden. Je weet dan ook van wie je een berichtje terug kunt verwachten. Je hebt een uitgebreide zoekfilter en je kunt dan zoeken op afstand en andere voorkeuren. Verder is het een hele degelijke site, geen flitsende lay-out en geen fancy spelletjes. Gewoon, realistisch en to-the-point.

Het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten is een belangrijk kenmerk van Relatieplanet. Je hoeft niet bang te zijn dat je betaalt voor nepprofielen en je wordt geholpen door een deskundige helpdesk, mocht dat nodig zijn. Ook het oordeel van de consumentenbond van 2019, dat Relatieplanet de meest veilige datingsite is, helpt natuurlijk mee bij de keuze voor een veilige datingsite.

Kortom, Relatieplanet klinkt erg degelijk, betrouwbaar en een goede keuze, maar het is wel een beetje saai… Geen gelikte profielen, geen leuke fotogames, geen wetenschappelijk onderbouwde psychologische analyses, geen spannende casual dating…

Vind je dat allemaal niet spannend genoeg en inderdaad een beetje saai, dan kan je je beter inschrijven bij een andere, wat spannendere datingsite. Een goed voorbeeld daarvan is Flirtila.com, waarbij je je gratis inschrijft en alleen betaalt als je actief berichten gaat uitzenden. Dit werkt met munten. Je koopt eerst wat muntjes en die kun je vervolgens gebruiken voor bijvoorbeeld het sturen van een berichtje. Geen berichtje is geen uitgave. Op deze manier zit je niet vast aan een  abonnement en heb je alles onder controle. Je kunt op de site zoeken naar een beschrijving van Flirtila.com.


Relatieplanet
Veel actieve leden
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
4.0
Aanmeldingsproces
3.0
Contact maken
3.0
Profielkwaliteit
3.0
App
3.3 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...