Pure Review
3.5

Pure Review

Dus, is Pure de juiste hookup app voor jou? Nou, het is moeilijk te zeggen.
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

Dus, is Pure de juiste hookup app voor jou? Nou, het is moeilijk te zeggen.

Voordelen

Groot ledenbestand
Nadelen

Lang zoeken naar geschikte kandidaten

Ben je op zoek naar een vrijblijvende hookup? Als dat zo is, ben je misschien de Pure app tegengekomen en heb je je afgevraagd wat het allemaal inhoudt. Nog belangrijker, je probeert misschien uit te vinden of de app legitiem is, of het werkt zoals beloofd, en of het veilig is voor jou om te gebruiken.

Wel, je kan alle antwoorden die je zoekt vinden in de review hieronder…

Wat is Pure?

Ondanks de naam, is Pure een app die gericht is op hookups. Het hele uitgangspunt achter de app is het vinden en selecteren van mensen op basis van hun fysieke verschijning en seksuele compatibiliteit. Pure is uitsluitend gericht op korte termijn relaties of flings.

Wat is er anders aan Pure?

Wat het meest opvalt aan Pure is de benadering van hookups. Ten eerste is de app vrij duidelijk over het feit dat het volledig gebaseerd is op flings. Anderzijds is de app ontworpen om hookups te faciliteren. Dit betekent dat er geen misverstanden bestaan over waarom mensen op de app actief zijn.

Tegelijkertijd is het algemene ontwerp van de app vrij ongebruikelijk. De advertenties, match-ups, en de chat functies, Pure is vrij uniek. Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe en interessante manier om met mensen in contact te komen, dan is deze app wellicht een optie voor jou.

Hoe werkt Pure?

Zelfs als je andere datingsites of apps hebt gebruikt, ben je misschien een beetje in de war met het ontwerp en de functie van de Pure-app. Om te beginnen maak je niet echt een profiel voor jezelf aan. In plaats daarvan moet je advertenties plaatsen. Dit betekent vaak dat je een foto moet plaatsen en anderen moet laten weten waar je naar op zoek bent.

Dan hoef je alleen maar te wachten tot iemand anders met je matcht. Je kunt dan vanaf daar verder praten met andere mensen.

Pure maakt gebruik van Geolocatie functies. Dit betekent dat de app de GPS van je telefoon gebruikt om mensen in je omgeving te zoeken. Als je van locatie zou veranderen, dan zal de app automatisch de locatiekenmerken aanpassen om de zoekopdracht automatisch uit te breiden.

De gebruikersbasis

Dus, wat voor soort mensen kun je op Pure vinden? Opgemerkt moet worden dat Pure het meest voorkomt in de VS, maar ook populair kan zijn in sommige Europese landen. Er wordt geen exact aantal gebruikers genoemd. Pure stelt echter dat de app 7 miljoen keer is gedownload in de app store en meer dan een miljoen keer op Google Play.

Het aantal downloads betekent eigenlijk niet veel. Bij een app als deze gaat het namelijk om actieve gebruikers. En hier is waar je in de problemen kan komen. Omdat Pure niet zo populair is als andere dating apps, heeft het niet al te veel gebruikers per regio.

Daarom moet je wel in een dichtbevolkt gebied wonen als je echte matches wilt krijgen. Anders kan het een hele tijd duren voor je een match hebt. Er is ook het feit dat er veel meer mannen dan vrouwen op de app zijn. Dit kan het moeilijk maken voor mannen om de juiste matches te vinden.

Het moet ook worden opgemerkt dat Pure niet vrij is van advertenties van escorts. Mannen moeten er dus rekening mee houden dat ze veelvuldig worden benaderd en moeten dergelijke toenaderingen actief vermijden.

Aanmelden

De eerste stap is het downloaden van de app. Vervolgens kun je je in de app registreren via je Apple- of Google-account. De app vereist niet langer dat je je e-mail gebruikt. Vervolgens moet je je account aanmaken.

Dit is het probleem met Pure – je hebt geen permanente account. In plaats daarvan, elke keer dat je inlogt moet je een advertentie voor jezelf aanmaken. Het goede nieuws is dat dit alleen het verstrekken van een selfie inhoudt en het schetsen van wie je wilt ontmoeten op de app.

Na 24 uur of als je je afmeldt van de app, wordt je advertentie automatisch verwijderd, samen met eventuele bijbehorende chat. Dan moet je weer van voren af aan beginnen.

Voor je advertentie hoef je alleen maar een foto te uploaden en een korte beschrijving te geven van wat je op de app verwacht. Deze informatie wordt dan op de publieke feed geplaatst.

Gebruik van de App

Hoewel de Pure-app heel anders is dan alles wat je tot nu toe hebt gebruikt, is de algemene opzet vrij simplistisch. Er zijn niet veel functies of knoppen die je moet uitvogelen. Hierdoor zul je vrij snel doorhebben hoe je de app moet gebruiken.

De app heeft wel een heel moderne uitstraling. Bereid je dus voor op gekke personages en pop-ups voor meldingen, waarschuwingen en meer. Deze extra animaties kunnen even duren om aan te wennen.

Matching- en communicatiefuncties

Zodra je klaar bent om mensen te vinden, krijg je de feed te zien. Dit laat je weten wie er op dit moment online is. Je zult hun advertenties te zien krijgen en het is aan jou om te beslissen of je het profiel leuk vindt of niet. Als je dat doet, ga je gang en klik Like.

Op dit punt zul je echter moeten wachten tot de andere persoon je terug leuk vindt voordat je een gesprek kunt beginnen. Je Likes blijven 24 uur staan, maar worden genegeerd als je uitlogt uit de app. Wanneer de andere persoon ook met je matcht, dan hebt je de optie om hen te sms’en of met hen te videochatten.

Het videochatten op Pure kan een beetje anders zijn dan de meeste andere dating apps. In veel gevallen zit er een seksuele component aan. Dus, voor het grootste deel, alles gaat zolang het consensueel is. Gelukkig is het mogelijk om je identiteit geheim te houden.

Je kunt een virtueel masker gebruiken om je gezicht te vervagen. En als dat op enig moment wegvalt, dan wordt de hele video onscherp. Het is een geweldige optie als je discreet wilt blijven.

Kosten en betalingsmogelijkheden

Pure is alleen gratis voor vrouwelijke leden. Als je een man bent, dan moet je wel een abonnement nemen. Het goede nieuws is dat je een proefperiode van drie dagen krijgt. Je moet wel je financiële gegevens opgeven als je je aanmeldt.

Er zijn vier abonnementsformules waaruit u kunt kiezen. Ze zijn als volgt:

  • Abonnement voor één week: $10,99
  • Een maand abonnement: $21.99
  • Abonnement voor drie maanden: $43,99
  • Een jaarabonnement: $54.99

Houd er rekening mee dat de prijzen en de prijsstructuur op elk moment kunnen veranderen. Neem dus altijd rechtstreeks contact op met de website om de kosten te controleren.

Het abonnement dekt niet alle kosten. Als je wilt Instant Chat met iemand of worden uitgeroepen tot King of the Hill – willen dat je foto’s aan de top van de feed – dan moet je extra betalen voor dat voorrecht.

Je moet betalingen blijven doen telkens als je deze dienst geleverd wilt krijgen. Tegelijkertijd, met functies zoals King of the Hill, is er geen garantie dat je aan de top zal blijven voor een bepaalde periode van tijd. Dus, je zou kunnen eindigen met het verspillen van je geld.

Wat de betalingsmogelijkheden betreft, kun je momenteel alleen betalen met de belangrijkste kredietkaarten. Je zult deze gegevens moeten verstrekken wanneer je je aanmeldt en je zult moeten betalen zodra je proefperiode eindigt. Het is belangrijk om te onthouden dat het verwijderen van de app je abonnement niet annuleert.

Om je abonnement op te zeggen, moet je naar de app store gaan waar je de app hebt gedownload en je daar uitschrijven. Je dient dit ten minste 24 uur voordat je abonnement afloopt te doen. Anders zal je een nieuwe abonnementsperiode aangerekend worden.

Beveiligingsfuncties 

Een voordeel van Pure is dat de app zeer veiligheidsbewust is. Zo zijn er tal van functies om je veilig te houden en om je identiteit geheim te houden.

Om te beginnen worden alle foto’s, video’s en chats die je verstuurt automatisch verwijderd van de apparaten van beide partijen zodra de chat is afgelopen. Er is ook de optie Zelfvernietiging. Dit betekent dat de foto onmiddellijk wordt verwijderd zodra de andere persoon hem opent.

En, als iemand een Screenshot probeert te maken van een afbeelding die je hebt gestuurd, zal je hiervoor gewaarschuwd worden.

De chat controleert ook trigger-woorden. Dit betekent dat het woorden bijhoudt die worden gebruikt door oplichters. Als iemand deze woorden gebruikt, krijg je een melding. Dit kan je helpen om op de hoogte te blijven van elke vorm van dating fraude.

Eindoordeel

Dus, is Pure de juiste hookup app voor jou? Nou, het is moeilijk te zeggen. Dit komt omdat Pure nog niet echt het niveau van populariteit heeft bereikt als sommige andere dating apps. Als gevolg hiervan zijn er minder mensen die de app gebruiken. Dit is vooral zo als je in een meer landelijke omgeving woont.

Bovendien is dit ook niet de goedkoopste optie. Je betaalt niet alleen voor een abonnementsplan, maar ook voor extra functies. Dit alles kan aardig oplopen, vooral als er geen garantie is voor de diensten waarvoor je betaalt.


Pure
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
4.0
Aanmeldingsproces
3.0
Contact maken
3.0
Profielkwaliteit
4.0
App
3.5 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...