Pepper Review
3.5

Pepper Review

De datingsite Pepper objectief beoordeeld: een overzicht
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

Pepper.nl is één van de populairste datingsites van het moment. Het bijzondere aan Pepper is dat ze het net even anders doen dan de andere grote datingsites.

Voordelen

Originele benadering met moodboards

Keurmerk Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten

Modern design

Matches op basis van invullen van persoonlijkheidstest
Nadelen

Kost veel tijd om een leuk profiel aan te maken

Werkt nog aan naamsbekendheid

Gratis lidmaatschap is nauwelijks bruikbaar

Gratis of betalend lid is niet zichtbaar op de site

Pepper.nl, de datingsite voor jou?


Pepper.nl is één van de populairste datingsites van het moment. Het bijzondere aan Pepper is dat ze het net even anders doen dan de andere grote datingsites. In dit artikel kun je lezen wat de voor- en nadelen zijn van deze site en of deze site geschikt voor jou is, zodat je een juiste keuze kunt maken.

De doelgroep: van 25 tot 45, visueel ingesteld

Pepper is gericht op singles van ongeveer 25 tot 45 jaar. Er zijn ook singles ingeschreven die ouder of jonger zijn, maar ongeveer 80% valt in deze doelgroep. De site is gericht op visueel ingestelde mensen. Het profiel dat je aanmaakt is namelijk een foto- en videocollage van jezelf. Zo kun je dus ook een beeld krijgen van de andere profielen, door middel van hun eigen samengestelde fotocollectie. Als je een fan van Instagram bent en zelf daar ook veel op plaatst, zou deze datingsite je dus wel eens aan kunnen spreken.

Het visitekaartje van Pepper: je persoonlijke collage

Zoals gezegd is het de bedoeling dat je je profiel samenstelt op basis van foto’s en video’s (bv links naar YouTube video’s). Bij Pepper gaan ze ervan uit dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. Het kan voor visueel ingestelde mensen inderdaad aangenamer zijn om door collages te bladeren in plaats van ellenlange teksten, maar deze manier van een profiel samenstellen heeft ook nadelen. Zo kost het bijvoorbeeld erg veel tijd om eerst zelf je profiel te maken. Je moet goede foto’s plaatsen, dat kost veel zoektijd. Ook het vinden van de juiste video’s is tijdrovend. Daarnaast is het moeilijk om de juiste toon zetten om de ‘sfeer’ van jezelf weer te geven. Daarbij kunnen leden natuurlijk een prachtig plaatje maken die misschien meer het ideaal weergeeft dan de realiteit. Deze manier van benaderen moet dus wel bij je passen. Je profiel kun je verder aanvullen met grappige vragen als bijvoorbeeld ‘Welk stripfiguur zou je zijn’.

Mogelijkheden van abonnementen

Pepper biedt twee vormen van inschrijvingen aan. Zo kun je als eerste gratis lid worden. Dit is handig als je wilt uitvinden hoe de site precies werkt, alvast een fotocollage van jezelf maken en scrollen door de profielen om te zien of er misschien iets voor je bij zit. Verder kun je alleen iemand liken en geliket worden als je gratis lid bent, verder kun je niet zoveel. Als je je wilt inschrijven voor een full membership betaal je op dit moment (mei 2020) 25 euro voor 1 maand lidmaatschap, 15 euro voor drie maanden lidmaatschap en daarna onder een tientje als je langer dan een half jaar lid wil zijn. Dat zijn redelijke prijzen voor een dergelijke datingsite. Let erop dat je (en dit geldt voor elke datingsite) een niet al te lange verbinding aangaat met een abonnement. Hoewel goedkopere prijzen aanlokkelijk lijken, kan het zomaar zijn dat je de liefde van je leven ontmoet in de eerste maand van inschrijving en dan zit je wel vast aan het bedrag waarvoor je getekend hebt.

Functies van Pepper

Naast de genoemde fotocollage kun je op Pepper ook een persoonlijkheidstest doen. Op basis van deze test koppelt Pepper je automatisch aan singles die volgens de analyse goed bij je zouden passen. Zo krijg je dan bijvoorbeeld een match met 86%. Dat betekent dat er 86% kans is dat je een goede relatie met die persoon zou kunnen opbouwen. Handig, ook in het geval je bijvoorbeeld maar 10% match hebt. Je kunt je dan afvragen of je die persoon wel een like moet sturen. Verder heeft Pepper de gebruikelijke likes en het zoeken naar matches op basis van afstand en leeftijd. Ook heeft Pepper een handige app die je op je smartphone kan installeren. Zo kun je altijd en overal zien of je nieuwe likes of berichtjes hebt ontvangen. Verder is de site erg compleet, er is een blog te vinden en veel artikelen waarbij ze tips geven hoe je snel een date kunt regelen en wat je kunt gaan doen op een eerste date.

Veiligheid van Pepper

Pepper heeft het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten. Als je dit keurmerk aantreft op een datingsite weet je zeker dat alle profielen handmatig gecontroleerd worden en dat er geen oplichters of fake profielen te vinden zijn. Ook is de site beoordeeld op de manier van betalen en een deskundige helpdesk.

Reviews van leden

We raden je aan om goed de reviews van Pepper te lezen. Er zijn namelijk nogal wat uiteenlopende beoordelingen te vinden op Google van deze site. Van zeer tevreden (huewelijken en baby’s!) tot ronduit ontevreden. Dat laatste heeft vaak te maken met inschrijfgeld of het niet goedkeuren van een profiel. Ook vinden een aantal mensen de zoekfuncties beperkt en niet werken. Ook kun je niet zien wie gratis lid is en wie een betalend lid. Zo schrijf je dan een mailtje aan een gratis lid en deze persoon kan je dan niet terugschrijven. Zo kan je misschien veel tijd voor niks kwijt zijn aan het schrijven van berichtjes. Verder wordt vaak aangegeven dat er weinig tot geen leden in de buurt wonen.

Past Pepper bij jou?

Hoewel Pepper niet duur is en lid is van Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten, moet je je goed afvragen of Pepper bij je past voor je je inschrijft. Je moet namelijk bereid zijn om tijd te investeren in een fotocollage van jezelf te maken. Dat past niet bij iedereen. Daarnaast moet je de tijd nemen om een persoonlijkheidstest in te vullen. Ook moet het je liggen om door fotocollages te bladeren in plaats van een eenvoudig profiel bestaande uit foto met tekst.

Samenvattend…

Wat nog even genoemd moet worden, is dat Pepper de eerste site is die geheel is gebouwd met behulp van leden. Het doel was om jezelf te laten zien, zoals je echt bent. Dat idee maakt het geheel nog niet volledig betrouwbaar, want een lid kan natuurlijk een fantastische collage bouwen, die totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid. Het is meer het imago wat deze persoon zou willen uitstralen.

Pepper kan een goede keuze zijn als je gericht bent op visuele beelden in plaats van tekst. Ook als je in de doelgroep past van 25 jaar tot 45 jaar. Je kunt voordat je besluit tot een betaald abonnement eerst de site uitproberen met een gratis lidmaatschap. Dan kun je zien of het maken van een fotocollage je bevalt. Ook kun je gelijk zien welke functies Pepper allemaal heeft. Tenslotte is Pepper geschikt voor iedereen die serieus het datingproces wil aangaan, omdat je moet betalen en de profielen zijn handmatig gecheckt. Check goed de reviews op google en kijk of je het proces wil aangaan om over te gaan tot een betaald lidmaatschap. Misschien kun je beter wat meer uitgeven voor één maand lidmaatschap om het echt goed te proberen voordat je gaat betalen voor een half jaar.

Mocht je dit allemaal veel te serieus vinden en te veel werk en gewoon op zoek bent naar seks in plaats van een serieuze relatie met al het gedoe erbij, dan is een goede aanrader Sexymeets.club. Hier vind je alleen mensen die niet op zoek zijn naar een relatie, maar vooral een leuke avond. Je kunt je gratis inschrijven en vervolgens betaal je met munten voor bepaalde acties, zoals bijvoorbeeld een berichtje schrijven. Zo weet je precies hoeveel je uitgeeft en betaal je nooit teveel.


Pepper
Modern design
Originele benadering met moodboards
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
4.0
Aanmeldingsproces
3.0
Contact maken
3.0
Profielkwaliteit
4.0
App
3.5 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...