Parship Review
3.3

Parship Review

De datingsite Parship objectief beoordeeld: een overzicht
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

Parship is één van de populairste datingsites, maar voordat je je besluit in te schrijven, is het handig om precies te weten waaraan je begint.

Voordelen

Serieuze benadering

Keurmerk Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten

Uitgebreide persoonlijkheidstest
Nadelen

Erg duur

Alleen 30+ en hoogopgeleiden

Gratis lidmaatschap is nauwelijks bruikbaar

Parship.nl, past dit bij jou?


In dit artikel hebben we alle voor- en nadelen van de datingsite Parship.nl op een rijtje voor je gezet, zodat je zelf kunt beoordelen of deze datingsite geschikt voor je is. Parship is één van de populairste datingsites, maar voordat je je besluit in te schrijven, is het handig om precies te weten waaraan je begint.

De doelgroep: 30+ en hoog opgeleid

Parship is oorspronkelijk bedoeld voor hoger opgeleiden. Dat imago heeft het nog steeds en de populatie singles op de site bestaat ook voornamelijk uit mensen met banen als bijvoorbeeld dokter, ingenieur of manager (veel managers!), maar je ziet tegenwoordig ook lager opgeleide mensen op de site.  De doelgroep is volgens de website nog steeds hoogopgeleide singles van 30 jaar en ouder, dus als je in die doelgroep zit, is Parship een overweging waard. Maar als je niet hoogopgeleid bent, dan kun je dus ook gewoon een kansje wagen.

De beroemde persoonlijkheidstest van Parship

Parship is een zeer populaire datingsite. Dat komt deels omdat deze site het datingproces heel serieus benadert. Zo worden alle profielen handmatig getest. Als je je inschrijft, is het de bedoeling dat je een uitgebreide persoonlijkheidstest gaat invullen. Je kunt deze test niet echt manipuleren, aangezien je bijvoorbeeld uit twee plaatjes moet kiezen en zeggen welke je het meeste aanspreekt. Uiteindelijk krijg je een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel, dat nogal verrassend kan uitpakken. De uitslag kan heel inzichtelijk zijn, ook gewoon voor jezelf. Op basis van dit persoonlijkheidsprofiel word je gematcht met een geschikte kandidaat, waarbij je kunt zien hoe goed je procentueel gezien bij elkaar past.

Parship is duur….

Parship pretendeert dat 38% een nieuwe liefde vindt via hun site. Dat kan natuurlijk deels te danken zijn dat de leden vrij serieus zijn, de tijd nemen om een goed profiel in te vullen (de persoonlijkheidstest invullen duurt al een half uur) en dat het abonnement aan de erg hoge kant zit. Als je eenmaal hebt betaald, ga je waarschijnlijk niet ook nog ergens anders lid van worden. Dit gegeven is gelijk één van de grote nadelen van Parship. Je kunt per maand betalen, maar dat is een aanzienlijk bedrag (bijna 45 euro per maand in mei 2020). De kosten gaan naar beneden als je langer lid wilt blijven, maar voor een abonnement van twee jaar ben je nog steeds bijna 25 euro per maand kwijt! Een abonnement van twee jaar is voor geen enkele site een goed idee. Stel dat je je liefje binnen een maand vindt, dan ben je al dat geld voor niks kwijt en dat had je beter aan romantische etentjes kunnen besteden…

Voor jou?
Review van de datingsite Swipe-affair

Wij zijn van mening dat Swipe-affair haar concurrenten overtreft. Dus… we raden je aan om te overwegen om van hun diensten gebruik te maken.

Gratis lid? Geen goed idee

Een tweede nadeel van Parship is dat je wél gratis lid kan worden, maar dat je daar eigenlijk niks aan hebt. Je kunt dan wel je persoonlijkheidstest invullen, wat natuurlijk altijd wel leuk is en inzichtelijk om te lezen. Als je vervolgens je profiel hebt ingevuld en aan alle andere voorwaarden hebt voldaan, zou het avontuur dan in principe kunnen beginnen. Je krijgt dan een lijst met profielen waarmee je matcht. Dan zie je een lijstje met geblurde foto’s van potientiële kandidaten, een omschrijving van het beroep én hoeveel procent je matcht op basis van het persoonlijkheidsprofiel. Vervolgens kun je GEEN berichtje sturen. Je kunt wél berichtjes ontvangen, maar deze zijn ook geblurd. Beetje gemeen, want dan ben je wel heel nieuwsgierig wat er in dat berichtje staat en hoe de foto er uitziet. Een trucje om alsnog die 45 euro maandelijkse kosten te gaan betalen.

Betaald lid worden van Parship

Het is dus niet verstandig om gratis lid te worden als je het maandelijkse bedrag er niet voor over hebt. Mocht je besluiten om wel lid te worden, dan werkt het allemaal wat anders. Je maakt dan eerst je profiel aan, doet de test en je plaatst foto’s. Je profiel wordt dan gecheckt en als het goed is goedgekeurd. Ze zijn erg streng, als je één woordje in je tekst verandert, dan moet je gelijk weer worden gekeurd. Als alles is goedgekeurd, word je dus gekoppeld aan personen die goed bij je passen wat betreft persoonlijkheidsprofiel. Je kunt gelijk in de analyse zien wat waarschijnlijk heel goed zou werken en wat een valkuil zou kunnen zijn (bijvoorbeeld behoefte aan rust/activiteit of behoefte aan nabijheid/afstand).

Wazige foto’s

De lijst met potentiële kandidaten heeft dan nog steeds geblurde foto’s. Je kunt, als je nieuwsgierig bent, vragen aan een kandidaat of hij/zij de foto’s wil ‘vrijgeven’. Dan kan diegene besluiten om dat te doen en dan worden de foto’s zichtbaar. Daar kan je natuurlijk zelf ook om worden gevraagd. Persoonlijk snappen wij deze functie niet helemaal, behalve dan dat het een soort privacy/ bescherming is. Je wilt misschien als dokter niet dat al je patiënten zien dat je op deze site staat. Aan de andere kant, als je je foto’s hebt vrijgegeven en de ander reageert niet meer, kan dat een behoorlijke klap voor je ego zijn. Het is namelijk overduidelijk dat je niet knap genoeg bent niet het type uiterlijk hebt waar de ander op valt.

Functies van Parship

Je kunt wel aangeven wat echt belangrijk voor je is in de zoekprocedure, bijvoorbeeld afstand, leeftijd of lengte van een persoon. Deze kenmerken kun je later weer veranderen. Als je nieuwsgierig naar iemand bent, kun je een ijsbreker versturen of een like (een glimlach). Als de nieuwsgierigheid wederzijds is, kun je chatten via de interne chatfunctie. Daarnaast kun je ook een fun match versturen. Je beantwoordt vier willekeurige multiple choice vragen. De ander doet dit ook. Op basis van de antwoorden kun je dan een leuk gesprek houden. En uiteindelijk draait het natuurlijk om het maken van een date. Parship heeft naast de website ook nog een app die je kunt downloaden op je smartphone. Zo kun je overal en altijd checken of je nieuwe likes hebt gekregen.

Veiligheid van Parship

Een groot voordeel van Parship is dat ze voldoen aan de Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten. Dat betekent dat er geen nepprofielen zijn, geen scammers of fraudeurs, dat je niet zomaar voor onverwachte kosten komt te staan en dat je terecht kunt bij een deskundige helpdesk, mocht je vragen hebben.

Denk goed na of Parship bij je past voor je je inschrijft

Mocht je overwegen om lid te worden en het maandelijkse bedrag er voor over hebben, dan raad ik je aan om toch nog even goed te overwegen of deze manier van matchen wat voor jou is. Je kunt namelijk niet lekker kijken tussen allemaal duidelijke profielen of er iets voor je tussen zit, maar je bent afhankelijk van de match van een zogenaamde persoonlijkheidstest die de keuze van de kandidaten voor je bepaalt én je moet eerst een berichtje uitwisselen om te zien hoe iemand er uitziet. En laten we wel wezen, uiterlijk is toch nog steeds één van de belangrijkste criteria in het hele datingproces, ook al beweren velen van niet….

Samenvattend…

Parship kan een goede keuze zijn als je valt in de doelgroep van 30 jaar of ouder en hoogopgeleid en zelf ook op zoek is naar een hoger opgeleide single van 30+. Ook als je een single bent die serieus op zoek is naar een vaste relatie en daar een behoorlijk maandbedrag voor over heeft, kan Parship een goede keuze zijn. Het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten is tevens een groot pluspunt: je hebt niet te maken met nepprofielen en je wordt geholpen door een deskundige helpdesk, mocht dat nodig zijn. De persoonlijkheidstest kan in je voordeel werken, maar het matchingsysteem moet bij je passen.

Mocht je dit allemaal veel te serieus vinden en te duur, dan kan je je beter inschrijven bij een goedkopere of zelfs gratis datingsite of eentje waar de doelgroep wat uitgebreider is. Een mooi voorbeeld daarvan is Flirtila.com, waarbij je je gratis inschrijft en alleen betaalt als je actief berichten gaat uitzenden. Dit werkt dan met een soort muntensysteem. Op deze manier zit je niet vast aan een duur abonnement. Je kunt op de site zoeken naar een beschrijving van Flirtila.


Parship
Serieuze benadering
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
4.0
Aanmeldingsproces
3.0
Contact maken
3.0
Profielkwaliteit
3.0
App
3.3 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...