Lexa Review
4.5

Lexa Review

Datingsite Lexa: alles op een rijtje
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

Lexa.nl is één van de grootste datingsites in Nederland. Waarom is dit eigenlijk zo en past deze site bij jou?

Voordelen

Groot ledenbestand

Gratis lid heeft ook mogelijkheden

Georganiseerde life events
Nadelen

Lang zoeken naar geschikte kandidaten

Oppervlakkig

Niet gericht op een speciale doelgroep

Lexa.nl, is dit voor jou dé datingsite?


Lexa.nl is één van de grootste datingsites in Nederland. Waarom is dit eigenlijk zo en past deze site bij jou? Lexa heeft, zoals alle andere datingsites, voor- en nadelen. Het gaat er om of die voordelen voor jou zo belangrijk zijn dat je de nadelen kunt negeren. Om te beoordelen of deze site wat voor jou is, is het handig om dit artikel te lezen.

De doelgroep van Lexa

De meeste datingsites hebben een specifieke doelgroep, maar Lexa niet. Iedereen is van harte welkom op Lexa, jong en oud, hoogopgeleid, laagopgeleid, lesbienne of bi. Het maakt niet uit, er zijn altijd potentiële partners, aangezien het klantenbestand zeer ruim is. Een groot deel van de singles is tussen de 25 en 35 jaar, maar ook daarboven zijn er nog veel singles te vinden, ook van 50+.

Het inschrijvingsproces van Lexa

Het inschrijven bij Lexa gaat vrij simpel. Je wordt door een aantal vragen geloodst zoals waar je naar op zoek bent, je locatie etc. Vervolgens zul je wat foto’s moeten plaatsen en je tekst op je profiel moeten schrijven. Dat wijst zich in principe vanzelf. Dan wordt je profiel aangemaakt. Dat kan allemaal als je gratis lid bent.

De functies van Lexa

Lexa heeft verschillende functies op de site. Als je betaald member bent, kun je ze allemaal uitproberen.

  • Flirts: zie je een leuke kandidaat, maar heb je geen zin/tijd om een uitgebreid bericht te sturen, dan kun je een flirt sturen. De andere persoon kan je een flirt terugsturen of een berichtje. Of niks, dan hoef je ook geen verdere actie te ondernemen.
  • Shuffle: een scroll systeem waarmee je lekker snel door de profielen kunt bladeren à la Tinder.
  • Lexa badge: speciaal voor de vrouwen heeft Lexa een badge in het leven geroepen. Als je een leuk en prettig gesprek met een man hebt gehad, dan kun je die een badge geven. Zo kunnen andere vrouwen gelijk zien dat ze te maken hebben met een gentleman.
  • Boost: een functie waar je minimaal 1,99 voor moet betalen. Voor die prijs krijg je vijf boost mogelijkheden. Als je een boost inzet, wordt je profiel bovenaan gezet. Je krijgt dan veel meer berichten en flirts als het goed is.
  • Incognito: Voor 1,99 per 24 uur kun je incognito door de andere profielen scrollen. Normaal gesproken zie je wie je profiel heeft bekeken, maar in deze onzichtbaarheidsmodus dus niet.
  • Lexamore: eigenlijk een aparte datingsite op Lexa. Deze afdeling gaat wat dieper in op het hele datingproces. Je vult een uitgebreide persoonlijkheidstest in en je kunt zien wie met jouw matcht. Een gratis functie voor wie wat uitgebreider en diepgaander de datingwereld wil ingaan.

De mogelijkheden van een gratis basislidmaatschap

Het is mogelijk om een gratis lidmaatschap bij Lexa aan te vragen. Je kunt dan een profiel aanmaken en door de profielen van potentiële kandidaten scrollen. Dat is voor het begin zeker aan te raden. Zo krijg je namelijk een goede eerste indruk van de site. Je kunt dan ook zien of er aantrekkelijke singles te vinden zijn die voldoen aan jouw voorkeuren.

Als gratis member heb je de toegang tot enkele functies. Zo kun je bijvoorbeeld flirts versturen naar andere leden. Ook kun je leuke kandidaten toevoegen aan je favorieten. Je kunt zelfs berichten uitwisselen, maar alleen met leden die een betaald lidmaatschap hebben.

Het leuke is van het inschrijven als gratis lid is dat je de eerste 24 uur gebruik kunt maken van alle functies van Lexa. Je kunt dan gelijk uittesten of een betaald lidmaatschap wat voor jou is. Dat wordt een leuke 24 uur!

De verschillende abonnementen en de kosten daarvan

Als je het gratis lidmaatschap hebt uitgeprobeerd en het bevalt je wel, dan kun je besluiten om over te stappen naar een betaald lidmaatschap.

Op het moment van schrijven (mei 2020) zijn dit de prijzen van Lexa:

  • Basic: 24,95 voor 1 maand/ 50,97 voor 3 maanden/ 59,94 voor 6 maanden.

Met het Basic abonnement kun je 10 berichten per dag versturen.

  • Discover: 27,99 voor 1 maand/ 59,97 voor 3 maanden/ 77,94 voor 6 maanden

Met dit abonnement kun je 25 berichten per dag sturen en heb je korting op de life events.

  • Unlimited: 29,99 voor 1 maand/ 65,97 voor 3 maanden/ 89,94 voor 6 maanden.

Met dit abonnement kun je onbeperkt berichten versturen en krijg je korting op de life events. Ook zie je geen reclame meer op de site.

  • Unlimited+control: 34,99 voor 1 maand/ 80,97 voor 3 maanden/ 119,94 voor 6 maanden.

Met dit abonnement kun je onbeperkt berichten versturen en kun je bepalen wie er bericht met jou kan opnemen. Verder krijg je korting op de life events. Ook zie je geen reclame meer op de site.

De keuze van het abonnement is dus voornamelijk afhankelijk van hoeveel berichten je van plan bent om per dag te gaan versturen. Voor de meeste kandidaten zijn dat niet meer dan 10 per dag, tenzij je absoluut niet kieskeurig bent en gelijk ieder lid een berichtje wil sturen. De functie ‘control’ bij het duurste abonnement lijkt wat overbodig, aangezien er voor alle leden de mogelijkheid is om een lid te blokkeren. Krijg je rare berichten van een lid of word je gestalkt, dan kun je daar gebruik van maken.

Lexa: de life events

Lexa staat bekend om de evenementen die ze organiseren. Zo worden er feesten, borrels, workshops en allerlei andere gelegenheden georganiseerd om de leden in real life te ontmoeten. Dat betekent dat je niet meer lekker op de bank in je pyjama kunt scrollen door de profielen, maar dat je je op je best moet aankleden en de stoute schoenen (of hakjes) moet aandoen. Maar het betekent ook dat je, als je eenmaal op zo’n feest bent, je zeker weet dat vrijwel alle mensen op dat feest ook single zijn. Dat is natuurlijk erg handig en vaak is succes op een leuke ontmoeting verzekerd op zo’n event.

Als je lid bent, krijg je vanzelf een uitnodiging voor een event per email. De uitnodiging is gelinkt aan jouw locatie, geslacht en leeftijd.

De veiligheid van Lexa

Alle profielen van de site worden handmatig gecontroleerd door de moderators. Als je een klein stukje tekst in je profiel verandert, wordt dat pas geplaatst als het is gecontroleerd. Het is niet mogelijk om e-mailadressen of telefoonnummers te plaatsen in je profiel. Ook foto’s moeten eerst goedgekeurd worden. Ontdek je zelf een profiel dat je niet vertrouwt of dat je niet gepast vindt, dan kun je dat aangeven. De moderators nemen dan een kijkje bij dat profiel.

Samenvattend…

Lexa is een populaire datingsite. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ze ontzettend veel reclame maken op tv en op de radio. Je kunt er de doorsnee van de Nederlandse bevolking vinden. Er zijn verschillende functies en met een gratis lidmaatschap kun je al heel wat. Toch moet je behoorlijk zoeken naar mogelijke kandidaten, omdat er zoveel zijn. Het is alsof je naar een digitale kroeg gaat. Ben je erg zelfverzekerd en ga je graag in je eentje naar een feest waar je niemand kent, dan kun je gebruik maken van de georganiseerde events. Lexa is ook redelijk veilig wat profielen betreft.

Ben je juist gericht op zoek naar wat meer spannende dates, dan kan je je beter inschrijven bij een andere datingsite. Een goed voorbeeld daarvan is Flirtila.com, waarbij je je gratis inschrijft en alleen betaalt als je actief berichten gaat versturen. Dit werkt met een muntensysteem. Deze muntjes kun je kopen of verdienen. Op deze manier zit je niet vast aan een  abonnement en heb je alles onder controle. Je kunt op de site zoeken naar een beschrijving van Flirtila.com.


Lexa
Groot ledenbestand
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
4.0
Aanmeldingsproces
4.0
Contact maken
5.0
Profielkwaliteit
5.0
App
4.5 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...