EliteDating Review
3.5

EliteDating Review

EliteDating objectief beoordeeld: de voor- en nadelen
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

De meeste datingsites, zo ook EliteDating, bieden gratis abonnementen aan. Dat is altijd een verstandige keuze voordat je je besluit in te schrijven, zodat je niet onnodig geld kwijt bent.

Voordelen

Serieuze benadering

Matching op basis van persoonlijkheidstest

Alle profielen worden handmatig getest
Nadelen

Inschrijving kost veel tijd

Erg duur!

Review EliteDating, een site voor jou?


Hier kun je alles lezen over de datingsite EliteDating. We hebben we alle voor- en nadelen beschreven, zodat je een afgewogen keuze kunt maken of deze datingsite geschikt voor je is. De meeste datingsites, zo ook EliteDating, bieden gratis abonnementen aan. Dat is altijd een verstandige keuze voordat je je besluit in te schrijven, zodat je niet onnodig geld kwijt bent.

De doelgroep: 30+ en hoog opgeleid

EliteDating, voorheen Edarling, is een datingsite speciaal voor hoogopgeleiden. Deze site is echt bedoeld als je op zoek bent naar een serieuze relatie én minstens een Hbo-opleiding hebt gedaan. Er zijn ook lager opgeleide singles ingeschreven, maar dat zijn er niet zoveel. 90 % van de ingeschreven singles is ouder dan 30 jaar. Het is dus handig als je ook tot de doelgroep 30+ en hoogopgeleid behoort als je je wilt inschrijven voor deze site en een goede kans wil maken.

Het inschrijvingsproces van EliteDating

Voordat je besluit een gokje te wagen op deze site, zul je even tijd moeten vrijmaken. Het inschrijvingsproces start namelijk met een zeer uitgebreide vragenlijst. In deze vragenlijst moet je eerst allerlei vragen over jezelf beantwoorden, zoals leeftijd, woonplaats en hobby’s. Daarna zul je flink wat vragen moeten beantwoorden over kenmerken die bij je passen. Denk aan beschrijvingen of je jezelf sexy vindt of atletisch. Of je wel van een wijntje houdt of dat je snel gestrest raakt. Het is de bedoeling dat je niet te lang nadenkt over de vragen, zodat je een realistische indruk van jezelf kunt geven.

Daarna komt je toekomstige partner aan de beurt. Hoe sta jij tegenover alcoholgebruik? Roken? Hoe lang mag/moet hij/zij zijn? Lekker op de bank zitten of spannende avonturen beleven? Reken op minstens een half uur voor het invullen van deze vragenlijst. Daarna komt nog het samenstellen van je profiel aan de orde….

EliteDating: een serieuze datingsite

EliteDating profileert zich als een serieuze datingsite. Alleen singles die op zoek zijn naar een relatie zijn aan het goede adres hier. Ben je op zoek naar een avondje ongebonden seks, dan is dit zeker niet de plek waar je moet zijn. Ben je daarentegen in de fase gekomen dat je je wil settelen met een degelijke serieuze partner, dan kun je hier een kansje wagen. EliteDating pakt het grondig aan. Ze controleren alle profielen handmatig. De kans dat je een nepprofiel tegenkomt, is vrijwel uitgesloten.

Door de uitgebreide vragenlijst word je automatisch gekoppeld aan matches die goed bij je zouden passen. Elke dag krijg je drie tot soms wel twintig partnervoorstellen. Deze voorstellen zijn altijd van betalende leden. Dat zijn dan gelijk de singles die ook serieus en actief op zoek zijn, want inactieve profielen worden er automatisch uitgehaald. Dit betekent dus dat je zelf ook actief moet blijven, anders word je uit het proces gefilterd en krijg je geen voorstellen meer.

Voor jou?
Review van de datingsite Swipe-affair

Wij zijn van mening dat Swipe-affair haar concurrenten overtreft. Dus… we raden je aan om te overwegen om van hun diensten gebruik te maken.

De mogelijkheden van een gratis basislidmaatschap

Bij EliteDating kun je je gratis inschrijven. Ook bij het gratis lidmaatschap zul je eerst de lange vragenlijst moeten invullen. Daarna kun je aan de slag. Je kunt best veel met een gratis account, dus dit is zeker aan te raden voordat je besluit over te gaan naar een betaald account. Met een gratis lidmaatschap krijg je drie voorstellen per dag, kun je beperkt berichten versturen, kun je profielen van matches gedeeltelijk bekijken (de foto’s worden wazig weergegeven) en je kunt je profiel aanpassen. Ook kun je de gratis app downloaden en kijken hoe deze werkt. Je mag ook je zoekcriteria aanpassen. Op deze manier kun je dus zien of er wat leuks voor je tussen zit en op basis daarvan kun je eventueel besluiten of je lid gaat worden.

Hoe duur is EliteDating?

Als je het gratis lidmaatschap hebt uitgeprobeerd en het bevalt je wel, dan kun je besluiten om over te stappen naar een betaald lidmaatschap. Dat wordt dan wel even slikken, want EliteDating is niet goedkoop! De reden daarvoor zal zijn dat de singles die lid zijn waarschijnlijk een goede baan hebben gezien hun opleiding en daarom best bereid zijn een flink bedrag voor een datingsite neer te tellen. Ook het doel van EliteDating zal meespelen: hoe meer je bereid bent te betalen, hoe serieuzer je waarschijnlijk bent. Op het moment van schrijven (mei 2020) zijn dit de prijzen van EliteDating:

  • 3 maanden: 59,90 euro per maand
  • 6 maanden: 44,90 euro per maand
  • 12 maanden: 34,90 euro per maand.

Het is nooit verstandig om je voor langere tijd te binden aan een datingsite, want je kunt zomaar in de eerste maand al de liefde van je leven vinden. Eigenlijk is dat zelfs logischer dan na een jaar, aangezien je ‘nieuw’ bent op de site wanneer je je inschrijft en dus krijg je dan waarschijnlijk veel meer berichtjes dan leden die er al een jaar opstaan. Laat je dus niet verleiden tot de goedkopere versie van 12 maanden. 60 euro per maand is een flink bedrag, dus probeer eerst echt het gratis account uit om te zien of het je bevalt.

De voordelen van een betaald lidmaatschap op EliteDating

Als je toch hebt besloten om lid te worden van EliteDating, dan heb je de mogelijkheid tot een aantal functies, die je niet hebt als je gratis lid bent. Zo kun je onbeperkt berichten sturen en ontvangen, je kunt de volledige profielen van je matches lezen en alle foto’s goed bekijken. Ook kun je zien wie jouw profiel heeft bekeken. Als je een berichtje hebt gestuurd naar een potentiële kandidaat, krijg je een leesbevestiging als de betreffende persoon het heeft gelezen. Als je geen berichtje terugkrijgt, weet je gelijk hoe het zit. Verder krijg je elke dag nieuwe partnervoorstellen, soms wel tot 20 matches.

Veiligheid van EliteDating

EliteDating is verbonden aan de Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten. Dat betekent dat er geen fake profielen zijn, in principe alleen serieuze kandidaten, dat je niet zomaar voor onverwachte kosten komt te staan en dat je terecht kunt bij een deskundige helpdesk, mocht je vragen hebben.

EliteDating: denk goed na voor je overgaat tot een premium lidmaatschap.

Mocht je overwegen om lid te worden en er 60 euro per maand voor over hebben, dan raad ik je aan om goed te overwegen of deze site wat voor je is. Je zult ten eerste in de doelgroep moeten vallen, wil je succes hebben op de website. Verder moet je tijd en zin hebben om de vragenlijst in te vullen, want dat kost nogal wat tijd. Ook zul je, als je je eenmaal door de vragenlijst hebt heen geworsteld en je profiel ingevuld is, toch een beetje geduld moeten hebben. Je krijgt elke dag een paar matches. Als daar niks tussen zit, zul je een dag moeten wachten. Mocht je echt smachten naar een relatie en avond aan avond door profielen willen scrollen, dan is dit niet echt de site voor jou.

Samenvattend…

EliteDating is een goede keuze als je valt in de doelgroep van 30 jaar of ouder en hoogopgeleid en zelf ook op zoek bent naar een hoger opgeleide single van 30+ die serieus op zoek is naar een relatie. Je moet daarvoor wel behoorlijk in de buidel tasten, want EliteDating is aan de zeer prijzige kant. Ook zul je de tijd moeten nemen om het inschrijvingsproces te moeten doorlopen, want de uitgebreide vragenlijst kost je minstens een half uur en daarna moet je nog je profiel samenstellen.

Het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten is een groot pluspunt van EliteDating. Je hoeft niet bang te zijn dat je betaalt voor nepprofielen en je wordt geholpen door een deskundige helpdesk, mocht dat nodig zijn.

Ben je eigenlijk helemaal niet op zoek naar een serieuze relatie en vind je het bedrag voor het lidmaatschap veel te hoog, dan kan je je beter inschrijven bij een goedkopere of zelfs gratis datingsite of eentje waar de doelgroep niet alleen gericht is op hoger opgeleiden. Een mooi voorbeeld daarvan is Flirtila.com, waarbij je je gratis inschrijft en alleen betaalt als je actief berichten gaat uitzenden. Dit werkt dan met munten. Je koopt muntjes voor elke actie die je wilt doen, bijvoorbeeld een berichtje sturen. Geen actie is geen uitgave. Op deze manier zit je niet vast aan een duur abonnement. Je kunt op de site zoeken naar een beschrijving van Flirtila.


EliteDating
Serieuze benadering
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
4.0
Aanmeldingsproces
4.0
Contact maken
3.0
Profielkwaliteit
3.0
App
3.5 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...