eharmony
2.8

eharmony

Goede matching mogelijkheden
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

eHarmony is gemaakt om iedereen te ontmoedigen die op zoek is naar one-night stands, korte relaties en casual relaties. De site wil dus zo veel mogelijk mensen aantrekken die voor trouwen gaan. Dus zelfs als je de aanmeldingsfase voorbij bent, zul je niet al te veel matches vinden die je leuk vindt.

Voordelen

Goede matching mogelijkheden

Veel leden

Hoog succespercentage
Nadelen

Niet erg inclusief

Kan geen matches kiezen

Duur

Qua datingsites is eHarmony zeker een van de bekendere opties. Dit komt natuurlijk omdat het al wat langer bestaat dan veel andere sites. Dus is dit nog steeds een van de betere datingsites die er zijn? Of is het al verouderd? Laten we eens gaan kijken…

Voor wie is eHarmony bedoeld?

Laten we beginnen met voor wie deze datingsite eigenlijk bedoeld is. eHarmony is ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige relatie. Het doel van de site is om je te helpen om te gaan trouwen. Als je deze site wilt gaan gebruiken, moet je natuurlijk wel een langdurige relatie willen aangaan.

eHarmony is gemaakt om iedereen te ontmoedigen die op zoek is naar one-night stands, korte relaties en casual relaties. De site wil dus zo veel mogelijk mensen aantrekken die voor trouwen gaan. Dus zelfs als je de aanmeldingsfase voorbij bent, zul je niet al te veel matches vinden die je leuk vindt.

Wie kun je ontmoeten op eHarmony?

eHarmony heeft een grote ledenpool. Geschat wordt dat alleen al in de VS ongeveer 5 miljoen mensen dagelijks gebruik maken van de site. Zoals je je kunt voorstellen, vergroot dit je kansen om iemand te vinden. De site is beschikbaar in andere landen zoals Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Het is echter niet duidelijk hoe populair de site hier is.

Een ander positief gegeven is dat ongeveer 51 procent van de mensen op de site mannen zijn. De andere 49 procent zijn vrouwen. Dit betekent dat de leden vrij gelijkmatig tussen de seksen verdeeld zijn. Het verbetert ook de kans dat je met iemand zal matchen.

Nu moet worden gezegd dat eHarmony de neiging heeft om nogal conservatief te zijn. Als je dus op zoek bent naar een partner van hetzelfde geslacht, word je naar een aparte site geleid. Ook op het gebied van diversiteit heeft de website nog wel wat in te halen.

De website heeft ook een sterke religieuze component. Dus, jij en je potentiële matches zullen worden gerangschikt volgens bepaalde religieuze overtuigingen. Als je dus niet opgeeft wat je religieuze overtuigingen zijn, kan dit de zaak wat ingewikkelder maken.

Hoe verwerkt eHarmony matches?

Dit is waar het interessant wordt met eHarmony. Als je een profiel wilt opstellen, moet je veel, heel veel persoonlijke vragen beantwoorden. Er zijn twee onderdelen en de vragen verschillen per onderdeel.

In het begin worden de vragen gebruikt om je persoonlijkheidstype en verschillende kenmerken te bepalen. Je kunt antwoorden op een schaal en zo kun je kiezen hoeveel je het eens of oneens bent met een bepaalde stelling.

Het tweede deel gaat meer over het testen van je standpunten of reacties in bepaalde situaties. De vragen worden dus iets interessanter en misschien ook wel wat grappiger. Maar natuurlijk is dit een ongelooflijk lang proces. Het kan een hele tijd duren voordat je je profiel hebt voltooid.

Waarom heeft eHarmony dan überhaupt al die informatie nodig? Nou, het bedrijf achter de site verzamelt al meer dan 20 jaar gegevens. In die tijd hebben ze min of meer uitgezocht hoe ze bijna perfecte matches kunnen maken. Al deze informatie gaat dus naar deze matchmaking.

Zodra je je profiel hebt opgesteld, stuurt eHarmony je vervolgens matches op basis van de mensen waar je het meest gemeen mee hebt. Je kunt dan met deze personen gaan chatten en uitvinden hoe goed jullie bij elkaar passen.

Hoe zoek je naar matches

Dit is een beetje een nadeel op eHarmony. Je kunt niet echt zoeken naar andere leden op de site. Er is dus geen zoekfunctie. In plaats daarvan moet je je gewoon tevredenstellen met de mensen die je hebt gekregen. Alleen eHarmony kan je matches sturen.

Dit kan natuurlijk een frustrerend zijn. Ten eerste moet je ervan uitgaan dat je de best mogelijke matches krijgt aangeboden. En dan moet je ook nog veel geduld opbrengen. Je moet rustig blijven zitten en wachten tot de website iets voor je heeft.

eHarmony Succespercentage

Een van de voordelen van het gebruik van eHarmony is dat het een hoog slagingspercentage heeft – als je wilt trouwen. Geschat wordt dat de site daadwerkelijk heeft geleid tot duizenden of meer huwelijken per jaar. Dus, als je klaar bent met het daten dan kan dit de site voor jou zijn.

Tegelijkertijd is niet iedereen even succesvol op deze site. Zoals gezegd, is eHarmony bedoeld voor mensen die ongelooflijk serieus zijn over trouwen. Als je dus nog niet klaar bent om je te binden of als je niet helemaal eerlijk bent over wie je bent en wat je wilt, kan het zijn dat je deze site niet zo nuttig vindt.

Hoe duur is eHarmony?

Misschien is het tweede grote nadeel van eHarmony dat het vrij duur kan zijn. Gemiddeld genomen is het zelfs een van de duurste sites die er zijn. En de prijzen stijgen fors als je de dienst alleen maar wilt uitproberen. Als je je aanmeldt voor het abonnement van zes of twaalf maanden, dalen de prijzen wel weer een beetje.

Uiteraard kunnen deze kosten een behoorlijke barrière vormen voor de site. Dit komt omdat niet iedereen honderden euro’s over heeft voor een datingsite. Daarom kan het betekenen dat je een aantal echt goede matches mist, simpelweg omdat ze zich de service niet kunnen veroorloven.

Hoe veilig is eHarmony?

Gebruikers zullen blij zijn te horen dat eHarmony een vrij veilige site heeft. De dienst beschikt over encryptie, SSL en diverse andere privacyregels. Dit betekent dat al je gesprekken, transacties en persoonlijke gegevens achter slot en grendel worden bewaard. Dit is goed nieuws gezien de hoeveelheid gevoelige informatie die je aan de site verstrekt.

De website gebruikt ook verschillende tactieken om de identiteit van elk lid te verifiëren. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je te allen tijde met de juiste persoon praat. Deze stap vermindert ook het risico op frauduleuze activiteiten op de site.

De eHarmony-app

Waar verbetering nodig is, is de app van het bedrijf. Hoewel het een tijdje geleden is gelanceerd, werkt het niet zo goed als veel andere datingapps. Hierdoor geven de meeste mensen er de voorkeur aan om de website te gebruiken.

Het feit dat eHarmony niet erg mobiel is, betekent natuurlijk wel dat de jongere generatie minder geïnteresseerd is in de site. Daarom zal het een stapje verder moeten gaan als het ook deze doelgroep aan wil spreken.

Voor- en nadelen

Laten we nu de zaken afronden met een blik op de voordelen en de nadelen van het gebruik van eHarmony.

eHarmony blijft populair. Het kan wel nodig zijn om een paar updates door te voeren om een moderner publiek aan te spreken. Tegelijkertijd valt niet te ontkennen dat de site bedoeld is voor specifieke leden. Zo zullen alleen mensen die willen trouwen echt baat hebben bij deze dienst. Tot slot kan het prijskaartje van de dienst vrij hoog uitvallen. Natuurlijk kunnen sommige mensen die op zoek zijn naar liefde dit voor lief nemen. 


eHarmony
Veel leden
• Kan geen matches kiezen
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
2.0
Aanmeldingsproces
4.0
Contact maken
4.0
Profielkwaliteit
1.0
App
2.8 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...