C-date Review
4.0

C-date Review

C-dating, de voor- en nadelen op een rijtje
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden

C-date.nl, de datingsite voor casual dating, is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een avondje plezier, zonder dat ze op zoek zijn naar een relatie met de bijbehorende plichten en verantwoordelijkheden

Voordelen

Informeel daten met stijl

Discreet zoeken naar een leuk avondje

Wel de lusten, niet de lasten
Nadelen

Gratis lid kan geen berichtjes sturen en ontvangen

Uitschrijven gaat lastig

Hoge kosten

C-date.nl, een site voor jou?


In dit artikel vertellen we je over de datingsite C-Date.nl, de datingsite voor informeel daten met stijl. We hebben we alle voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat je kunt besluiten of deze datingsite wat voor je is. Deze datingsite is gericht op informeel, casual daten. Dat betekent dat de leden niet echt op zoek zijn naar een serieuze relatie, maar meer op zoek zijn naar een leuke avond met een ander lid.

De doelgroep: casual daters

C-date.nl, de datingsite voor casual dating, is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een avondje plezier, zonder dat ze op zoek zijn naar een relatie met de bijbehorende plichten en verantwoordelijkheden. Als je dus op zoek bent naar een one-night-stand, een friend with benefit of een minnaar, dan is deze site het overwegen waard. Ben je op zoek naar een serieuze, stabiele relatie, dan raad ik je aan deze site over te slaan. De leeftijd is 18+, maar het grootste gedeelte is 30 tot 45 jaar.

Casual dating, voor wie is dat?

Casual dating, het woord zegt het al. Het is een luchtig afspraakje, zonder serieuze bijbedoelingen of lange termijn denken. Het is geschikt voor iedereen die zin heeft in een avondje eenmalige seks en eventueel, als dat bevalt, wat vaker. Dan spreek je van friends with benefits of no strings attached. Seks wanneer dat uitkomt. En je kunt gewoon meerdere sekspartners hebben zonder gedoe. Wel de lusten, niet de lasten.

Het ouderwetse, maar met romantiek omgeven woord minnaar of minnares is hier ook van toepassing. Want ook als je getrouwd bent, kun je discreet aan casual dating doen en kijken of er iemand zin in je heeft.

Overigens zijn er steeds meer mensen die aan casual dating doen. Dit komt waarschijnlijk omdat veel mensen drukke banen hebben, een overvolle agenda en andere levensdoelen, waarbij een relatie met een vaste partner niet goed uitkomt of te veeleisend is op dit moment in hun leven. Natuurlijk verdwijnen seksuele behoeftes niet opeens. Deze behoeftes kunnen dan vervuld worden door datingsites als c-dating. 90% van alle erotische contacten vindt plaats door middel van dergelijke sites.

Het inschrijvingsproces van C-date.nl

Heb je eenmaal besloten dat casual dating wat voor jou is, dan kun je je gratis inschrijven bij C-date.nl. Je geeft dan eerst aan hoe je eruit ziet (lengte, kleur haar, lengte van het haar, kleur ogen, postuur, karaktereigenschappen, etc.) en waar je naar op zoek bent (man/vrouw, type verhouding, bepaalde fantasieën). Je geeft je e-mailadres op en je kunt (pikante) foto’s plaatsen. Dan kun je beginnen met scrollen en de erotische galerij bewonderen. Helaas zijn de foto’s dan nog wel wazig! Zit er iemand tussen die je wel een berichtje wil sturen, dan zul je je moeten inschrijven voor een premium lidmaatschap.

De verschillende mogelijkheden tot een premium lidmaatschap

Als je overgaat tot een premium lidmaatschap, kun je leden een berichtje sturen en kun je favorieten opslaan. Er zijn drie prijscategorieën met de bijbehorende functies. De prijzen worden pas bekend als je een volledig profiel hebt aangemaakt. Op het moment van schrijven zijn dit de prijzen:

 • 3 maanden, Premium Start: €39,90 per maand
 • 6 maanden, Premium Classic: €29,90 per maand
 • 12 maanden, Premium Relax: €19,90 per maand

De prijzen kunnen inmiddels veranderd zijn (waarschijnlijk duurder). Ben je van plan om minimaal 12 maanden casual te gaan daten, dan is de Premium Relax dus de beste en goedkoopste optie. Echter is het verstandiger om eerst te gaan voor Premium Start voor drie maanden, om te zien of de site je bevalt.

Goed nieuws als je een vrouw bent: alle inschrijfmogelijkheden zijn gratis voor vrouwen! En dat is ook weer goed nieuws voor de mannen, want er zijn meer vrouwen op de site dan mannen en dat betekent dat er dus meer keus is voor de mannen.

Opties van C-date bij betalend lidmaatschap

Als je een betaald lidmaatschap hebt op C-date, heb je vrij veel opties tot je beschikking. Dit zijn ze:

 • Je kunt alle profielen bekijken en enkele foto’s
 • Je kunt meedoen met een fotospel (zoals je van Tinder kent)
 • Je kunt zien wie er online is
 • Je kunt zien wie jouw profiel hebben bekeken
 • Je kunt gebruik maken van een uitgebreide zoekmachine
 • Je kunt gebruik maken van een uitgebreid zoekfilter
 • Je kunt berichten versturen en ontvangen
 • Je kunt interessante profielen toevoegen aan je favorieten
 • Je kunt verdachte profielen rapporteren
 • Je kunt gebruik maken van de contactgarantie: je krijgt dan contact met minimaal 15 andere leden

Persoonlijke reviews van C-date

Er zijn veel reviews van C-date te vinden online. Deze variëren van ronduit negatief ‘niet aan beginnen, geen enkele match en uitschrijven is heel moeilijk, onnodige afschrijvingen gehad’ tot aan positief ‘handig, snel, discreet, makkelijk voor de weekenden’. Er zijn een paar reviews te vinden waarin het betreffende lid aangaf dat de date heel goed beviel, maar dat het andere lid toch echt de date als een eenmalig contact beschouwde, ook al was het leuk. Dat is wel iets om over na te denken, mocht je besluiten om te gaan daten via c-date. Je kunt namelijk zo de liefde van je leven tegenkomen, die dan maar één keer met jou naar bed wil. Dat kan heel pijnlijk zijn.

Veiligheid van C-date

Op de website van C-date staat een zeer uitgebreide privacy verklaring, waarin ze zich beroepen op discretie van de klant. Dat is natuurlijk nodig, aangezien sommige leden belangrijke functies bekleden en/of een relatie hebben. Daarbij wil je niet dat je erotische foto’s zomaar door iedereen gezien kunnen worden. In 2017 werd de site uitgeroepen tot meest veilige datingsite.

Toch moet je beseffen dat het altijd mogelijk is dat je wordt bekeken door je buurman, die zich toevallig ook net heeft ingeschreven of een familielid of één van je leerlingen. Bedenk dus heel goed wat de gevolgen kunnen zijn als je je inschrijft. Privacy is namelijk nooit 100% te garanderen. Aan de andere kant, iemand die jou ziet staan in de eregalerij is zelf ook lid.

Samenvattend…

C-date is een goede keuze als je niet op zoek bent naar een serieuze relatie, maar wel naar iemand waarmee je je seksuele behoeftes kunt vullen en dat op een discrete wijze. Je zult daarvoor wel moeten betalen.

Wil je niet vastzitten aan een premium lidmaatschap voor casual dating, maar wil je wel graag je seksuele behoeftes vervullen, dan zou je ook eens kunnen overwegen om op zoek te gaan naar een leuke single moeder. Of als je zelf een single moeder bent die ’s avonds af en toe even los wil gaan, dan is de site Meet-a-milf.com een heel goed alternatief. Hier ontmoet je leuke single moeders, die graag een leuk avondje met je doorbrengen als de kids op bed liggen. Of je ontmoet hier een knappe man die je alle hoeken van de kamer laat zien, zonder dat hij gelijk bij je komt wonen. Alleen als je een berichtje stuurt, kost het je geld. De site werkt namelijk met een muntensysteem. Zo heb je de kosten volledig onder controle en zit je niet vast aan een duur abonnement. Je kunt op de site zoeken naar een beschrijving van Meet-a-milf.com.


C-date
Wel de lusten, niet de lasten
Bezoek de site
Bezoeken en nu aanmelden
4.0
Aanmeldingsproces
4.0
Contact maken
4.0
Profielkwaliteit
4.0
App
4.0 Totale waardering
#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...