Tips voor een succesvolle eerste en tweede date

De tips voor succesvolle eerste en tweede dates

Tips voor een succesvolle eerste en tweede date

Is het je gelukt om een eerste date te regelen via internet? Heb je geen idee wat je moet doen? En kun je wel wat goede tips gebruiken om je avontuur te laten slagen? Lees dan dit artikel, want we hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om je eerste date te laten slagen, zodat je succesvol op tweede date kan.  

De eerste date: wat, waar en hoe lang?

Het doel van een eerste date is eigenlijk geen echte date. Het doel is het leren kennen van je chatpartner en te zien hoe hij/zij in het echt is. Het kan zijn dat je ontzettend zenuwachtig bent voor die eerste ontmoeting, maar bedenk dat de ander dat ook is. Ga er vanuit dat de ander ALTIJD anders is dan het beeld wat je hebt gecreëerd op basis van de foto’s en het gesprekje. Je weet namelijk niet hoe iemands stem is, hoe hij/zij lacht, praat, hoe druk of rustig iemand is, hoe goed een gesprekje gaat, hoe iemand ruikt, gekleed is, etc. Het kan dus best wel eens ontzettend tegenvallen…

Uit onderzoek blijkt dat de meeste internetdaters ongeveer 20 dates achter de rug hebben voor ze een geschikte partner tegenkomen. Dit aantal is minder in het geval van casual dating, maar ook dan kan de tegenpartij tegenvallen. Zie de eerste date dus echt als een verkenning en niet als echte date.

Omdat je niet weet wat voor vlees je in de kuip hebt, is het handig om op een openbare plek af te spreken. Dat kan bijvoorbeeld een terrasje zijn of een cafeetje waar je rustig met elkaar kunt praten.

Een leuke tip voor een eerste ontmoeting is een wandeling in een omgeving die je goed kent. Mocht je date echt tegenvallen, dan maak je een kort rondje en loopt het op een natuurlijke manier af zonder ongemakkelijk te zijn. Is je date echt geweldig, dan maak je een extra lang rondje.

Je kunt ook een rugzakje meenemen met een picknickkleedje en lekkere hapjes en drankjes. Mocht je date niks zijn, dan laat je de rugzak dicht en eet je het later lekker zelf op tijdens een fijne film. Als je date geweldig is, kun je mooi indruk maken door op een mooi plekje je rugzak te openen en de picknick klaar te zetten.

Het gesprek tijdens de eerste date

Zoals gezegd is het de bedoeling dat je elkaar leert kennen tijdens die eerste date. Ga dus die andere kandidaat niet gelijk onderwerpen aan een diepte-interview hoe hij/zij in het leven staat en of hij/zij wel kinderen wil. Begin ook niet over je ex en over wat voor nare scheiding je hebt gehad. Zie het als een gesprekje in de kroeg met een wildvreemde. Luchtig, speels en met humor.

Je kunt eventueel van tevoren wat vragen in je hoofd voorbereiden als ‘Ik zag dat lezen je hobby is, wat voor boeken lees je dan?’ of ‘Wat een interessant werk doe je, kun je daar wat over vertellen?’ Dat toont betrokkenheid en interesse en het gesprek gaat dan vaak vanzelf. Tenminste, als je goed luistert en daar dan vragen over gaat stellen. De kunst is de ander zoveel mogelijk aan het woord te laten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat hoe meer je praat in een gesprek, hoe beter je het gesprek waardeert.

Voor jou?
Review van de datingsite Swipe-affair

Wij zijn van mening dat Swipe-affair haar concurrenten overtreft. Dus… we raden je aan om te overwegen om van hun diensten gebruik te maken.

Je date is geweldig! Wat nu?

Tijdens de date kom je erachter dat je deze persoon echt heel erg leuk/lekker/ lief vindt. Je wilt heel graag een tweede date. Je weet natuurlijk niet of de ander hetzelfde voor je voelt. De beste tip die we je kunnen geven is NIET inspelen op een eventueel vervolg van de date, maar deze eerste ontmoeting gewoon zo leuk mogelijk laten verlopen. Bij het afscheid geef je dan aan dat je de ander snel gaat appen of bellen. Dat doe je dan niet dezelfde dag, maar bijvoorbeeld de volgende dag of nog een dagje later. De ander wordt dan wat onzeker en dan word je aantrekkelijker, blijkt uit onderzoek. De spanning moet er een beetje inblijven. Als je dan appt, vraag je hoe hij/ zij de date vond. Als dat positief is, kun je vragen of diegene zin heeft om elkaar nog een keertje te zien.

De tweede date

Hoera! Het is gelukt. Een tweede date komt eraan. Nu kun je alles uit de kast halen en je beste beentje voor zetten. Bedenk wat de ander zeer waarschijnlijk leuk vindt (dat heb je tijdens de eerste date al terloops gevraagd) en regel dat. Mannen: breng bloemen mee. Vrouwen: kleed je fantastisch. Dit is je echte eerste date en dus laat je je beste zelf zien. Succes!

9,098 Replies to “Tips voor een succesvolle eerste en tweede date”