Een stappenplan om succesvol te daten via internet

Ben je er aan toe om de stap te nemen en je in te schrijven bij een datingsite?

Een stappenplan om succesvol te daten via internet

Ben je er aan toe om de stap te nemen en je in te schrijven bij een datingsite? En kun je wel wat goede tips gebruiken om je avontuur te laten slagen? Maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Lees dan dit artikel, want we een stappenplan geschreven om je datingavontuur succesvol te laten verlopen.

Weet wat je zoekt

Voordat je begint met je in te schrijven op de eerste de beste datingsite is het erg belangrijk om voor jezelf goed op een rijtje te krijgen wat je nu precies wilt. Ben je er aan toe om een serieuze relatie aan te gaan? Wil je juist spannende avontuurtjes? Heb je een heel specifieke voorkeur, bijvoorbeeld alleen hoogopgeleide partners? Hoeveel geld wil je maandelijks betalen voor een datingsite?

Nadat je zo met jezelf een serieus gesprek hebt gehad, kun je er pen en papier bij pakken en twee kolommen maken. In de eerste kolom komen de absolute voorwaarden, bijvoorbeeld alleen serieuze relaties of alleen binnen 100 kilometer afstand. In de tweede kolom komen je voorkeuren. Bijvoorbeeld een gratis website is mooi meegenomen. Als je alles in kaart hebt gebracht, kun je gericht zoeken naar de juiste datingsite. Lees daarvoor de beoordelingen van de datingsites elders op deze site.

Neem de tijd voor een goed profiel

Je profiel is je visitekaartje, op welke site dan ook. Als jij zelf naar iemand op zoek bent op een site, ga je ook geen berichtje schrijven aan iemand die niet de moeite heeft genomen om het profiel goed in te vullen en alleen maar wazige foto’s laat zien. Zorg er dus ten eerste voor dat je goede foto’s van jezelf kunt laten zien op je profiel en ten tweede voor een eerlijke, goed geschreven tekst.

Goede foto’s zijn scherp, je staat er lachend of in ieder geval vrolijk op, géén zonnebril, niet met een grote groep vrienden. Beter is ook om geen drank en sigaretten in beeld te brengen, dus geen kroegfoto’s. Foto’s van je hobby’s alleen als het een stoere hobby is, bijvoorbeeld windsurfen. Geen vissen in je armen houden. Vrouwen geen duckface selfies.

Bedenk goed hoe je over wilt komen en wat je in je partner zoekt. Wil je een goed verzorgde partner, dan is het handig dat jezelf ook goed verzorgd op de foto staat. Investeer in duidelijke foto’s, waar je in je geheel op staat. Zo kunnen mogelijke kandidaten gelijk zien hoe je postuur is. Ook heel belangrijk zijn recente foto’s. Bedenk goed: niks is zo vervelend dat je een verkeerd beeld van jezelf laat zien. Als je date er aan komt en gelijk een teleurstelling laat zien omdat de realiteit zo tegenvalt, moet je wel heel erg je best doen om er een vervolgdate uit te halen.

Hoe krijg je contact?

Het ligt er natuurlijk net aan op welke site je bent ingeschreven. Als je meer op zoek bent naar casual dating en bijvoorbeeld ingeschreven staat bij Flirtila.com, dan mag je gelijk al wat flirterige berichtjes schrijven met bewonderende opmerkingen over de foto’s. Maar hou het, op welke site dan ook, netjes in het begin. Aan de hand van de reactie kun je vaak goed aanvoelen of je al een stapje verder kan gaan. Ben je juist op zoek naar een serieuze relatie, dan is het goed om absoluut niet seksueel getinte berichtjes te sturen. Het gaat dan in eerste instantie om contact. Je zou dan iets kunnen vragen over iets wat je opvalt in het profiel, bijvoorbeeld een bepaalde hobby of gelezen boeken. Zoek aanknopingspunten om een gesprek te beginnen. Als er eenmaal wederzijds contact is, dan kun je verdergaan. Je doel is om een date te krijgen.

Voor jou?
Review van de datingsite Swipe-affair

Wij zijn van mening dat Swipe-affair haar concurrenten overtreft. Dus… we raden je aan om te overwegen om van hun diensten gebruik te maken.

Hoe krijg je een eerste date?

Het doel van een eerste date is eigenlijk het leren kennen van iemand en te zien of je in het echt bij elkaar past. Dat geldt ook voor friends with benefits. Het enige waar het niet voor geldt is een one night stand, maar ook in dat geval kan de ontmoeting tegenvallen. Verwacht niet teveel van de eerste date, ga gewoon kijken hoe iemand is. Besef dat de realiteit altijd anders is dan het contact via internet. In het echt spelen opeens allerlei andere dingen een rol, bijvoorbeeld iemands stem, de lach, geuren, hoe iemand praat en kijkt. Het hele plaatje is dus altijd anders dan de chatberichtjes, hoe leuk die ook waren. Is iemand echt heel leuk, dan ga je je best doen voor een tweede date en dan kun je echt alles uit de kast halen.

Samenvattend…

Om je datingavontuur via internet te laten slagen, ga je eerst op zoek naar de juiste datingsite voor je behoeften. Vervolgens investeer je tijd in goede foto’s en een goed geschreven profiel. Daarna is het doel om contact te krijgen met mogelijke aantrekkelijke kandidaten. Vervolgens is je doel een eerste date om kennis te maken en als dat allemaal is geslaagd, dan begint je avontuur pas echt. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

#1
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
Dating Site Reviews
5.0 rating
5.0 rating
Leveren die oude dating sites tegenwoordig niets meer op?
4.8 rating
Love is just around the corner, friend.
3.8 rating
Bekijk deze gedetailleerde review om te bepalen of RichMeetBeautiful de juiste optie is voor jou...